SITGES

2 dies / 25 sessions
Informació – debat – interacció

Setembre 21-22
FORUM

22/09

09:00 – 09:55

Assetjament sexual


El Govern està elaborant un Pla contra l’assetjament sexual al transport públic gràcies al conveni signat entre el Departament de Territori i Sostenibilitat, l’Institut Català de les Dones i l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona. Fruit d’aquest acord s’estan analitzant  les accions a dur a terme per a la prevenció de ‘assetjament sexual en el transport públic. Aquesta és una activitat realitzada en col·laboració amb l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona i finançada a càrrec dels crèdits rebuts del Ministerio de la Igualdad (Secretaría de Estado de Igualdad y contra la Violencia de Género).

En el marc d’aquests treballs, l’ATM ha realitzat un benchmarking internacional , així com una enquesta per tal de conèixer la magnitud del problema de l’assetjament sexual al transport públic de l’àrea de Barcelona. Aquest projecte també forma part del Pla Director de la Mobilitat 2020 – 2025 impulsat per l’ATM, per tal d’analitzar la situació del sistema de transport públic des de la perspectiva de gènere, amb l’objectiu de definir un conjunt d’accions per lluitar contra la violència masclista i l’assetjament sexual als transports públics.

El treball ha incorporat la realització de 6.150 enquestes, preferentment telefòniques, però també presencials, a dones usuàries o no usuàries del transport públic, i també a homes. Així com també s’ha realitzat diferents grups de treballs i processos de participació amb totes les parts implicades.

A la sessió s’explicaran les principals dades dels treballs realitzats fins ara, així com les properes passes.